Wrangler

Wrangler is hét denimmerk om je te vergezellen in je dagelijkse leven. Sinds het ontstaan van onze denim halen we onze inspiratie uit het echte leven; wij vinden dat kleding zodanig moet zijn ontworpen dat deze aan de behoeften voldoet van degene die de kleding draagt, en dat ben jij.

Dat is al sinds 1947 ons streven. Wrangler werd in Greensboro (North Carolina) opgericht als een platform van innovatie, vanuit het idee om de best mogelijke jeans, jacks en shirts voor cowboys te creëren. We voegden speciale kenmerken toe om jeans functioneel te maken, zoals platte rivets die het zadel niet krassen, horlogezakjes, platte naden voor een comfortabelere rit te paard en 7 riemlussen in plaats van de gebruikelijke 5.

Omdat functionele ontwerpdetails nog steeds essentieel zijn, zijn ze aangepast aan moderne looks en behoeften. Jeans worden nu elke dag door miljoenen mensen gedragen, en we leggen ons er nog steeds volledig op toe om de alledaagse functionaliteit van onze jeans te verbeteren. Hiermee willen we ons zoveel mogelijk onderscheiden.

Ons baanbrekende innovatieve platform, Denim Performance, ontstond vanuit de wetenschap en ervaring van wat er in de 21e eeuw van een paar jeans wordt verwacht; jeans die je warm houden in de winter, die je koel houden in de zomer, die droog blijven en – zoals die in 1947 – je zakhorloge beschermen (alleen kunnen de meeste zakhorloges tegenwoordig ook bellen en op internet surfen).

Allemaal net zo duurzaam, authentiek en stijlvol als je van Wrangler zou verwachten.

Het model Wrangler Texas  en de Wrangler Taxas stretch is al jaren lang onze best verkochte broek van Wrangler